Konstniekan tiimi


Olemme savonlinnalainen vaativaan B2B-ratkaisumyyntiin erikoistunut yritys.

Olli Ikonen on ollut urallaan mm. ohjelmistosuunnittelijana ja IT-arkkitehtina työskennelleen Ollin siirtymä yritysmyynnin pariin on tapahtunut kuin itsestään. Aiemmin urallaan teknologian parissa kehittämiään palveluita piti myös osata myydä. B2B-myyntiin Olli on perehtynyt ensin alan kirjallisuutta lukemalla ja kursseilla kouluttautumalla, mutta tärkeintä on ollut käytännön työn ja kollegoilta saadun opin tuoma kokemus.

Toimitusjohtajan arkeen kuuluu vastaaminen yrityksen hallinnosta, laskutuksesta ja projektienhallinnasta. Lisäksi Olli tekee asiakashankintaa niin toimeksiantajilleen kuin Konstniekallekin.

Onnistuneen asiakashankinnan taustalla on Ollin mukaan selkeä lupaus siitä, että ensin sovitaan, mitä haetaan, ja sitten toimitetaan sitä mitä on sovittu. Tuloksille on asetettava laatukriteerit heti alkuun.

Ollin mukaan mikään palvelu ei ole heti valmis, joten tavoitteena pitää olla palvelun jatkuva kehittäminen. Jatkuva kehitystyö ja palvelun laadun seuraaminen yhdessä asiakkaan kanssa tämän toiveita kuuntelemalla ovat takuuna pitkäkestoisten asiakassuhteiden syntymiselle ja säilymiselle.

”Ratkaisumyynnissä on oleellista osua siihen hetkeen, kun asiakkaalla on tarve ratkaisulle – siis kun ostoikkuna on auki.”

 

Ota yhteyttä Olliin puhelimitse 044 308 5501 tai sähköpostilla olli.ikonen@konstniekka.fi.

Timo Hirvosen työnkuva rakentuu toimeksiantajille tehtävän uusasiakashankinnan ympärille. Monivaiheinen prosessi alkaa toimeksiantajayrityksen kannalta sopivien asiakasehdokkaiden etsimisestä. Soittamalla selvitetään kohdehenkilöiden kiinnostus, minkä jälkeen aidosti kiinnostuneiden kanssa edetään tapaamisten sopimiseen. Timo uskoo tiiviiseen yhteistyöhön toimeksiantajiensa kanssa ja pyrkiikin toiminnan jatkuvaan kehittämiseen kuukausittaisten tilannekatsausten ja raportoinnin avulla.

Uusasiakashankinnassa onnistunut ensikontakti asiakkaaseen on todella merkittävä. Ennen yhteydenottoa Timo tekee pikaiset muistiinpanot. Soitot on myös paras tehdä aamulla, kun asiakkaat ovat hyvin tavoitettavissa. ”Tyypillisenä työpäivänä avaan koneen aamulla hyvissä ajoin ennen kahdeksaa ja valmistaudun soittotyöhön.”

Kotikonttorista käsin pääasiassa tehtävän työn arjen voi nähdä helposti yksinäisenä puurtamisena, mutta Timon mielestä se on sosiaalisempaa kuin voisi luulla. Työkaverit ovat helposti ja nopeasti saatavilla pikaviestimien avulla. Kasvokkain tavataan tilannekatsausten ja palaverien yhteydessä. Puhumisen kanssa Timolla ei ole ongelmia, sillä hän on tehnyt puhelintyötä vuodesta 2004 alkaen katkotta. Paikalleenkaan ei auta pysähtyä: ”Tämä on koko ajan kehittymistä.”

Timo korostaa asiantuntijuuden kasvavaa merkitystä soittotyössä. On osattava mennä keskustelemalla sisään asiakkaan maailmaan. Hän antaa ytimekkään vinkin:

”Perehdy hyvin viestiisi eli siihen mitä haluat kertoa kenellekin. Valmistaudu ja ota selvää kohteesi taustoista.”

Ota yhteyttä Timoon puhelimitse 044 973 0171 tai sähköpostilla timo.hirvonen@konstniekka.fi.

Todellisen kutsumuksensa Anssi Sairanen on löytänyt myynnistä, sillä siinäkin taiteilijasieluinen ihminen pääsee toteuttamaan itseään. Tausta mainostoimistotöistä tuo lisäksi mukanaan uusia näkökulmia. Asiakkaan tarpeiden ymmärtäminen on sekä markkinoinnissa että myynnissä koko toiminnan keskiössä.

Anssin työnkuva Konstniekassa koostuu vaativasta ratkaisumyynnistä, asiakkuuksien hoidosta ja tapaamisten sopimisesta. Toimeksiantajien ja asiakkaiden välisenä linkkinä toimiessa aikataulut asettavat välillä haasteita. Eri osapuolten tiukkojen aikataulujen takia onkin tärkeää pitää se, mitä lupaa. Etätyö on omaa rauhaa arvostavan Anssin mukaan mieluisaa. Samalla työskentelyä voi helpommin sopeuttaa perhe-elämän vaatimuksiin.

Leppoisan vaikutelman itsestään antava Anssi kannustaa pelottomuuteen soittotyössä. Virheitä ei pidä pelätä, sillä niitä sattuu kokeneemmillekin. Pienet mokat voi kääntää hyviksi jäänrikkojiksi. Asianmukaisen valmistautumisen ja muistiinpanojen merkitys on luonnollisesti iso. On hyvä esimerkiksi pistää muistiin pieniä yksityiskohtia, joiden pohjalta voi aloittaa keskustelun seuraavalla kerralla.

”Pitää pyrkiä pääsemään leppoisammalle tasolle.”

Ota yhteyttä Anssiin puhelimitse 050 338 4941 tai sähköpostilla anssi.sairanen@konstniekka.fi.

Jos uuden asiakkaasi myyntipotentiaali on yli 5000 euroa voimme auttaa Sinua. Kysy lisää palveluistamme soittamalla Ollille 044 308 5501 !

Verkkolaskutustiedot

Konstniekka Oy

Y-tunnus: 2078094-8

OVT-tunnus: 003720780948

Välittäjätunnus: 003721291126

Olli IkonenYhteystiedot