Mitä asiakkaamme meistä sanovat?

Yhteistyömme on tuottanut meille lisää prospekteja, liidejä ja asiakkaita. Kaikki on toiminut erinomaisesti! Konstniekka tarjoaa tehokkaan ratkaisun, joka sopii yrityksemme kasvustrategiaan.

ei tarvitse juosta turhissa tapaamisissa ja käydä vain lämpimikseen juttelemassa. Konstniekka ymmärtää meidän liikeidean ja saamme tapaamisia, jotka ovat oikeasti relevantteja. Konstniekalla on maagisen täsmällinen osumatarkkuus!

Tutustu asiakastarinoihimme!

BLC Telecom

 

”Konstniekan kanssa päädyttiin myynnin kehittämisen yhteistyöhön, jossa käytiin läpi meidän myyntiprosessia, kehitettiin ja täydennettiin sitä. ”
–Hannu Väänänen, operatiivinen johtaja, BLC Telecom

BLC kanssa suunnittelimme heidän uusasiakashankintansa ja jalkautimme sen heidän myyjilleen. Valmennus sisälsi teoriaa ja käytännön harjoitteita, joilla varmistettiin, että prosessi siirtyy myös tehokkaasti käytäntöön.

Pohjois-Karjalan Sähkö

PKS ja Konstnieka on tehnyt yhteistyötä asiakashankinnassa jo kuuden vuoden ajan. Myyntipäällikkö Tarek Meriläisen mukaan yhteistyö on mahdollistanut tehokkaan ja systemaattisen uusasiakashankinan. Toiminta on ollut kustannustehokasta ja se on mahdollistanut strategian mukaisen kasvun.

”Konstniekan ymmärrys toimialastamme on äärimmäisen tärkeää tapaamisia sopiessa.”

Voin suositella Konstniekkaa varauksetta.”

-Tarek Meriläinen, myyntipäällikkö, PKS Salkunhoito, Pohjois-Karjalan Sähkö

SSH Communications Security

 

SSH:n ja Konstniekan yhteistyö on rakentunut systemaattisen uusasiakashankinnan ympärille. Kohderyhmän valinta ja asiakastarina on mietitty yhdessä.

”Konstniekka on löytänyt nopeasti sen, miten asiakkaiden kanssa dialogia kannattaa käydä. Tulokset ovat olleet erittäin hyviä määrällisesti ja laadullisesti.”

”Suosittelisin lämpimästi Konstniekkaa. Mitä haasteellisempi ratkaisu, sitä paremmin heidän toimintatapansa toimivat monipuolisemman sisältökeskustelun aikaansaamiseksi eikä pelkästään bookkaamiseksi.”
–Rami Raulas, SSH Communications Security, VP Sales

Digioiva Oy

Suurten organisaatioiden IT- ja digiprojektien läpivientiin erikoistuneen Digioiva Oy:n toimitusjohtaja Mika Lappalainen kertoo yhteistyön alkaneen yrityksen kasvutarpeesta.

”Tavoitteenamme oli lähteä kasvattamaan yritystämme, ja Konstniekka oli luonteva ja hyvä partneri myyntiyhteistyöhön.

”Konstniekan sopimat hyvät myyntitapaamiset ovat olleet yhteistyön suurin hyöty, sekä meille että asiakkaillemme, kun ei tarvitse juosta turhissa tapaamisissa ja käydä vain lämpimikseen juttelemassa.”

-Mika Lappalainen, toimitusjohtaja, Digioiva Oy”

Pitkäaikainen kumppanuus on hänen mukaansa seurausta molemminpuolisesta ymmärryksestä. Pysyvä kontaktihenkilö on mahdollistanut yhteistyön jatkuvan kehittämisen ja uusien myyntituotteiden nopean omaksumisen.

Premode Oy

 

”Havaitsin, että hommahan saattaisi jopa toimia, kylmään markkinaan lähestyminen toimi hienosti tällä Konstniekan tekniikalla. Ja siitä sitten päätettiin jatkaa yhteistyötä. Kokeilun kautta!”
–Aki Vänskä, toimitusjohtaja, Premode

Premoden asiakashankinnassa sovellamme ns. sisämyyntimallia, joka on mahdollistanut läheisen yhteistyön asiakashankinnan eri vaiheissa. Toimitusjohtaja Vänskä on tyytyväinen Konstniekan palvelukonseptiin.

Olli IkonenMitä asiakkaamme meistä sanovat?