Asiakastarina: BLC Telecom

Savonlinnalaislähtöisen turvatekniikan ja tietoliikenteen ratkaisuihin erikoistuneen BLC:n kanssa yhteistyö on keskittynyt myyntitoimintojen kehittämiseen. BLC:llä oli virinnyt ajatus myynnin kehittämisestä ja he löysivät Konstniekan palvelun sitä tukemaan.

Konstniekan kanssa päädyttiin myynnin kehittämisen yhteistyöhön, jossa käytiin läpi meidän myyntiprosessia, kehitettiin ja täydennettiin sitä. Siinä kysyntä ja tarjonta kohtasivat mukavasti. Paikallinen yhteistyö täällä Savonlinnassa oli tietysti meille tärkeä asia.
–Hannu Väänänen, operatiivinen johtaja, BLC Telecom

Osana yhteistyötä suunniteltiin ja vaiheistettiin myyntiprosessi BLC:n uusasiakashankintaan ja jalkautettiin se myyjille. Paikan päällä tehtävällä, teoriaa ja käytännön harjoitteita sisältävällä valmennuksella varmistettiin myyjien kyvykkyys toteuttaa selkeytettyä myyntiprosessia ja sen eri vaiheita.

Sittemmin BLC on ollut tyytyväinen Konstniekan toimintatapaan myyntiprosessin kokonaisuuden hallinnassa. Yhteistyö on tuonut lisäarvoa kokeneenkin yrityksen tapauksessa erityisesti myynnin valmennuksessa ja jalkautuksessa sekä yritys- että kuluttajamyynnin puolella. Väänänen suositteleekin Konstniekkaa yrityksille, jotka haluavat kehittää myyntiään.

Konstniekka hallitsee myyntiprosessin ja perusteet, ja pystyy tuomaan lisäarvoa, vaikka yritys olisikin kokenut.

Olli IkonenAsiakastarina: BLC Telecom